Hulpverlening aan kansarme kinderen en gezinnen in Sri Lanka
Stichting Santosa Westzeedijk 262 3016AP Rotterdam IBAN: NL65INGB0003177249 info@santosa.nl

Moerasgebied

Hulp aan de allerarmsten

Al een aantal jaren verlenen we speciale hulp aan een gebied niet ver van Santosa dat bekend staat als het moerasgebied. Het is een stuk grond in een veengebied dat door de regering ter beschikking is gesteld aan de allerarmsten. De ondergrond is zeer instabiel, overal zijn poelen met vervuild water en afval, en in de regentijd loopt het gebied onder water.

Wij helpen op 2 manieren. Allereest bouwen wij waar financiel mogelijk degelijke houten huisjes op een goede en hoge betonnen fundering voor die gezinnen waar bijv. de man is weggelopen of overleden en de moeder er alleen voorstaat met de zorg voor de kinderen.

Verder zorgen we dat de kinderen die dat willen elke dag met een busje worden opgehaald om - na school - bij Santosa te komen spelen, de extra lessen te volgen en aan te schuiven bij de avondmaaltijd. Daarna brengen we ze weer met de bus terug. Hierdoor kunnen ze even ontsnappen aan de troosteloze situatie waarin ze wonen.

In de scroller op deze pagina ziet u een selectie van fotos die in het gebied gemaakt zijn. De fotos spreken voor zichzelf......